Pudingtorta tálalva

Pudingtorta

Íme egy nagyon egyszerű és gyors pudingtorta, amit bárki el tud készíteni, és még a bevásárlást is kihagyhatod, mert az alapanyagok otthon is megtalálhatók.

Csokis-vaníliás pudingtorta meggyel

A pudingtortába kerülhet bármilyen gyümölcs, én most a meggyet választottam, a csoki-vanília puding kombinációhoz, de használhatunk epret, banánt, vagy málnát. A puding lehet egyféle, de jobban mutat, ha kétszínű lesz a torta, ha pedig van türelmünk hozzá, készíthetjük három ízből is. A babapiskóta a tortából akár ki is hagyható.

Az elkészült pudingtorta

A pudingtortát néhány órát hűteni kell, legjobb ha egy egész éjszakát hagyjuk pihenni, így a babapiskóta is jól megpuhul. Ha nehezen jönne ki a formából, mikor megfordítjuk, rakjuk pár percre meleg vízbe a forma alját.

Pudingtorta hozzávalók:

  • 8 dl tej + 1 dl a piskóták áztatásához
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 kávéskanál rum
  • 2 csomag pudingpor, csoki-vanília
  • 1 marék friss magozott meggy, vagy meggybefőtt
  • kb. 10 db babapiskóta
No widget found with that id

Pudingtorta elkészítése:

  1. Az egyik csomag pudingport elkeverjük 2 evőkanál cukorral és 4 dl tejjel. Közepes lángon a pudingot sűrűre főzzük, majd gyorsan egy közepes méretű tál aljára öntjük.PudingfőzésVanília puding tálba öntése
  2. 1 dl tejet meglangyosítunk és hozzáadjuk a rumot. A babapiskótákat beleforgatjuk a rumos tejbe, majd kirakjuk vele a puding tetejét.Pudingtorta kirakasa babapiskotaval A piskótákat ne áztassuk el, elég ha külsejük egy kicsit megszívja magát. A meggyet lecsöpögtetjük, majd rászórjuk a piskóta tetejére.Pudingtorta kirakása meggyel
  3. A második adag pudingot is megfőzzük 2 evőkanál cukorral és 4 dl tejjel. Ráöntjük az előzőek tetejére. Csokipudig felhelyezéseSzépen elsimítjuk a tetejét és ezt is kirakjuk tejben megforgatott babapiskótákkal. A piskótákat nyomkodjuk bele egy kicsit a pudingba.Pudingtorta lezárása babapiskótával
  4. A tortát fedjük le, majd tegyük hűtőbe. Másnap a torta tetejére tegyünk egy nagyobb tányért és fordítsuk meg.Az elkészült pudingtorta A tetejét díszíthetjük gyümölccsel, tejszínhabbal, csokiforgáccsal.

Tipp: Ha gyakran sütsz, biztosan sok pudingport használsz. Érdemes a hagyományos kis tasakos puding helyett nagyobb kiszerelésű pudingport vásárolnod. Így sokat spórolhatsz és kisebb eséllyel fogy el a kritikus pillanatban otthon a pudingporod. A felhasználáskor csak arra kell figyelni, hogy egy kis tasakos puding átlagosan 40-50 g, így neked is ennyit kell kimérni, ha a recept 1 csomag pudingot említ.

Megnézem a nagyobb kiszerelésű pudingporokat >>

Recept értékelése

  • (5 /5)
  • 2 Értékelés

PudingfőzésVanília puding tálba öntésePudingtorta kirakasa babapiskotavalPudingtorta kirakása meggyelCsokipudig felhelyezésePudingtorta lezárása babapiskótávalAz elkészült pudingtortaPudingtorta tálalvaPudingfőzésVanília puding tálba öntésePudingtorta kirakasa babapiskotavalPudingtorta kirakása meggyelCsokipudig felhelyezésePudingtorta lezárása babapiskótávalAz elkészült pudingtortaPudingtorta tálalva

About Chef

Ez még érdekelhet: