A Red Velvet torta egy olyan desszert, aminek nemcsak a neve szép, de a belseje is mutatós. Ráadásul ezt az amerikai csodát egyáltalán nem nehéz elkészíteni. Első látszatra sokan visszariadnak az elkészítésétől, mert mesterséges színezéket is tartalmaz. De igazából pár csepp gél állagú ételfestékkel gyönyörű pirosra színezhetjük a tésztát, ez igazán elenyésző mennyiség.
A mutatós, piros tészta egy vajas, kevert piskóta, melyet szódabikarbónával emelünk meg egy kicsit. A krém általában vaníliás, fehércsokis, vagy citromos ízesítést kap. A lényeg a fehér szín, mert az gyönyörűen kiemeli a tészta piros színét.
A Red Velvet torta történetéről itt olvashatsz >>
A vörös bársony torta úgy a legszebb, ha a díszítésben is a piros és fehér szín dominál.
Ezt a tortát érdemes úgy is tálalni, hogy az oldalát nem vonjuk be, így egyből látszik, hogy nem egy hétköznapi tortával van dolgunk.
Ebben a leírásban egyből három krém receptet is olvashatsz, úgyhogy érdemes ezt a blog bejegyzést a kedvencek közé tenned!
A red velvet torta receptje:
Ez a vörös bársony torta egy igazi alkalmi torta. Remek választás esküvőre, eljegyzésre de Valentin napon vagy születésnapon is elkészítheted. A receptben olvasható hozzávalók egy 26 cm átmérőjű torta elkészítéséhez elegendőek.
A red velvet torta hozzávalói:
Hozzávalók a tortalaphoz:
- 25 dkg liszt
- fél teáskanál só
- 1 cs. sütőpor
- 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 10 dkg vaj
- 30 dkg cukor
- 2 db tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2,5 dl joghurt
- 1 teáskanál ecet
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- piros ételfesték
Hozzávalók a krémhez:
- 50 dkg mascarpone
- 7 dl növényi tejszín
- 10-15 dkg porcukor
- vanília/citrom aroma/ 20 dkg olvasztott fehér csoki
A red velvet torta elkészítése:
- A lisztet a sütőporral, a sóval és a kakaóporral elkeverjük.
- A vajat kikeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, és a tojásokkal.
- Hozzáadjuk a joghurtot.
- A szódabikarbónát elkeverjük az ecettel és a masszához keverjük.
- Végül piros ételfestékkel élénk pirosra színezzük a tésztát.
- Kibélelünk sütőpapírral egy kapcsos tortaformát, majd beleöntjük a masszát.
- 180ºC-ra előmelegített sütőben sütjük, amíg szépen feljön a tészta, majd a hőmérsékletet 150 ºC-on készre sütjük.
- Miután kihűlt a tészta kivesszük a tortaformából és 2 vagy 3 korongra vágjuk
A red velvet torta töltelékének elkészítése:
- A mascarpone sajtot kikeverjük a porcukorral.
- Kemény habbá verjük a tejszínt.
- Összekeverjük a két részt és ízesítjük a vanília, vagy citrom aromával, vagy ha a fehér csokis változatot készítjük, akkor az olvasztott fehér csokival
A red velvet torta összeállítása:
- A vörös lapokat megtöltjük a hófehér krémmel, majd a bevonjuk a torta oldalát és tetejét.
- Készíthetünk rá a krémből rózsákat, tuffokat.
- Megszórhatjuk piros cukorkával, a lényeg, hogy megmaradjon a torta eleganciája.
Tipp: Ezzel a recepttel csodaszép red velvet cupcake-et is készíthetsz, sőt red velvet tekerccsel is meglepheted szeretteidet.
Kedves Viktória4
Elkészítettem a piskótát, még nem tudom állagra és ízre milyen lesz.
A receptben a hozzávalóknál 2 db tojást ír, majd az elkészítésénél csak a tojássárgáját írja.
Mivel már készítettem más recepttel vörösbársony piskótát, így én nem csak a sárgáját tettem bele.
Nem tudom eldönteni, hogy csak elírás vagy ennél a receptnél tényleg csak a sárgáját kellett volna bele tenni?
Üdvözlettel:
Bogasov Erika
Annyi 2 db tojás van irva de végül csak a sárgáját irja a receptbe,hogy fölhasználjuk. Ezen javitani
kellene mert igy nem egyértelmü. Én is többször átolvastam a receptet,hogy hova kerül a tojások fehérje. De nem találtam sehol ,hogy irva lenne.