Tejszínes gesztenyetorta

Tejszínes gesztenyetorta

Szeretjük a gesztenyét. Nem csak ősszel, amikor a szezonja van, hanem egész évben szívesen csemegézünk a gesztenyés édességekből. A készen kapható gesztenyemassza megkönnyíti a dolgunkat, hiszen nem kell a gesztenye előkészítésével órákat bajlódnunk.

Fontos, hogy a torta készítését úgy kezdjük, hogy a fagyott gesztenyemasszát kivesszük a fagyasztóból és szoba-hőmérsékleten hagyjuk felolvadni.

A tejszínes gesztenyetortát nagyon egyszerűen el tudod készíteni. Megosztok veled pár praktikát, amivel a tortádat még finomabbá és kívánatosabbá tudod tenni.

A tejszínes gesztenyetorta receptben olvasható hozzávalók egy 26 cm átmérőjű tortaformához elegendőek.

Ez egy igazán könnyen elkészíthető finom tejszínes gesztenyetorta, próbáld ki te is!

Egy remek gesztenyetorta receptet olvashatsz itt angolul.

gesztenyetorta-keszites

A tejszínes gesztenyetorta hozzávalói:

Tészta hozzávalók:

  • tortalapokhoz: 8 tojás
  • 8 evőkanál cukor
  • 8 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál kakaópor
  • csipet só
  • 1 teáskanál sütőpor

Tejszínes gesztenyekrém hozzávalói:

  • krémhez: 50 dkg gesztenyemassza
  • 1 teáskanál vaníliás cukor
  • kevés rum vagy rumaroma
  • 5 dl cukrásztejszín
  • díszítéshez: gesztenyemassza
  • csokoládé díszek
  • 3 dl cukrásztejszín

A Tejszínes gesztenyetorta elkészítése:

Gesztenyetorta tésztájának elkészítése:

  1. A sütőt melegítsük elő 170 ºC-ra. A gesztenyemasszát vegyük ki a fagyasztóból és szoba-hőmérsékleten hagyjuk kiolvadni.
  2. A lisztet átszitáljuk, belekeverjük a sütőport és a sót.
  3. A piskótához a 8 tojásfehérjéjét kemény habbá verjük és hozzáadagoljuk a 8 kanál cukrot.
  4. A tojássárgájákat kikeverjük és fellazítjuk egy kis tojáshabbal, majd az összes habot hozzáforgatjuk.
  5. A tojásmasszába belekeverjük a lisztes keveréket.
  6. A szilikonos sütőpapírral kibélelt tortaformánkba öntjük a masszát és betesszük a sütőbe.
  7. Amikor már feljött a tészta, akkor a hőfokot lejjebb vesszük 150 ºC-ra és készre sütjük a piskótánkat. A teljes sütési idő kb. 35-40 perc.
  8. Miután kihűlt a piskóta három egyforma korongra vágjuk.

Tipp: Ha mutatósabbá akarjuk tenni a tortánkat, akkor érdemes a lapokat külön kisütni, és egy korongnak való masszát megszínezni kakaóporral. Azt tesszük majd a torta közepébe.

A tejszínes gesztenyetorta töltelék elkészítése:

  1. A gesztenyemasszát lereszeljük, teszünk hozzá egy kis vaníliás cukrot és meglocsoljuk rummal.gesztenye töltelék elkészítése
  2. Felverünk 5 dl cukrásztejszínt és összekeverjük a gesztenyés keverékkel.tejszínes gesztenyekrém

Tipp: Ha fel akarjuk turbózni a gesztenyetortát, akkor egy kis gesztenyemasszából formázzunk pár pici golyót (kb 12 db-ot, amit majd a torta belsejébe teszünk.

A tejszínes gesztenyetorta összeállítása:

  1. A piskótakorongokat egyenletesen megtöltjük a gesztenyés krémmel, mindegyik krémrétegbe nyomkodjunk bele 6-6 db pici gesztenyegolyót.tejszínes gesztenyetorta összeállítása
  2. Ha marad krémünk, akkor a torta tetejét kenjük be vele, mintás habkártyával szép mintát adhatunk neki rajta.
  3. 3 dl tejszínt kemény habbá verünk és bevonjuk vele a torta oldalát.
  4. A maradékot habzsákba töltjük és habrózsákkal díszítjük a gesztenyetorta tetejét.
  5. Megszórhatjuk reszelt gesztenyemasszával.

Tipp: A gesztenyetortára rakhatunk gesztenyeszíveket, cseppeket, ehhez semmi más nem kell csak gesztenyemassza, amit megformázunk, esetleg olvasztott csokiba mártjuk a felét. Készíthetünk csokoládé díszeket is a tortára.

Recept értékelése

  • (3.8 /5)
  • 3 Értékelés

About Chef

Ez még érdekelhet: