Túró Rudi torta

Túró Rudi torta

A Túró Rudit szinte minden magyar ismeri és szereti.

Ha egy könnyű tortára vágysz, aminek nem vajas a krémje, akkor próbáld ki ezt a Túró Rudi tortát!

A Túró Rudi torta alapja egy vékony kakaós piskóta, majd erre kerül túrós krém, végül a tetejét olvasztott csokoládéval vontam be.

A receptben megadott mennyiségek egy 26 cm-es, 12 szeletes túró Rudi torta elkészítéséhez elegendők.

Túró Rudi torta receptje

Túró Rudi torta hozzávalói:

Túró Rudi torta tésztájának elkészítése:

  1. Először a Túró Rudi torta kakaós piskótáját készítjük el. Ehhez szétválasztjuk a tojásokat.
  2. A sütőt előmelegítjük 170 ºC-ra.
  3. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, majd a tojássárgát.
  4. A lisztet és a kakaóport átszitáljuk, belekeverjük a sót és a sütőport.
  5. A lisztes keveréket óvatosan belekeverjük a tojáshabba.
  6. A kapcsos tortaforma alját sütőpapírral béleljük, beleöntjük a piskótatésztát és egyenletesen eloszlatjuk benne.
  7. Az előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük.

Túró Rudi torta krémjének elkészítése:

  1. 1 dl vizet felforralunk. Hozzáadjuk a zselatint és addig keverjük, amíg teljesen el nem olvad a zselatin. Gyakran megkeverve hagyjuk teljesen kihűlni. (Addig elkészítjük a krémet.)
  2. A túrót villával összetörjük, hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tejfölt, a reszelt citromhéjat és a citrom levet, majd alaposan keverjük ki.
  3. A kihűlt zselatint és a mazsolát belekeverjük a túrós krémbe.

Túró Rudi torta összeállítása:

  1. A kakaós piskótáról lehúzzuk a sütőpapírt és egy kapcsos tortaforma aljába tesszük.
  2. A piskótára öntjük a túrós krémet és 2 órára hűtőbe tesszük.
  3. Az étcsokoládét felolvasztjuk, majd kevergetve szoba-hőmérsékletűre hűtjük.
  4. A tortát kivesszük a hűtőből és a megdermedt túrókrém tetejére kenjük az olvasztott csokoládét.
  5. Tálalásig hűtőben tároljuk.

Recept értékelése

  • (2.2 /5)
  • 4 Értékelés

About Chef

Ez még érdekelhet: