A vörös bársony torta (angol nevén red velvet cake) egy nagyon dekoratív, mégis isteni finom desszert.
Egyszerűen, gyorsan elkészíthető, így akár kezdő háziasszonyok is nekiállhatnak ennek a vörös bársony torta recept elkészítésének.
A tésztája egy pirosra színezett vajas kefires könnyű piskótamasszából készül, míg a krémjét a mascarpone és a tejszín teszi felejthetetlenné. Könnyen, gusztusosan tálalható. Amikor megvágod a desszertet, akkor érvényesül igazán a vörös bársony torta gyönyörű színe.
Sokféle ünnepi alkalomra remek választás lehet a red velvet torta, így készíthetjük évfordulóra, Valentin napra, eljegyzésre vagy esküvőre. Vörös színe miatt a vörös bársony torta leginkább a szerelemhez köthető.
Tipp: ha szív alakú tortaformában készíted a vörös bársony tortát, akkor még jobban kifejezi majd az érzéseid!
A Red Velvet torta történetéről itt olvashatsz >>
Vörös bársony torta recept:
A vörös bársony torta hozzávalói:
Tésztához:
- 25 dkg liszt
- fél teáskanál só
- 2 evőkanál keserű kakaópor
- 12 dkg vaj
- 30 dkg cukor
- 2 tojás
- 1 teáskanál vanília aroma
- 2,4 dl kefír
- kevés piros ételfesték (lehet por, gél, vagy folyékony állagú egyaránt)
- 1 teáskanál ecet
- 2 teáskanál szódabikarbóna
Krémhez:
- 25 dkg mascarpone
- 30 dkg fehér csoki
- 25 dkg vaj
- 2 dl tejszín
Díszítéshez:
- koktél cseresznye
A vörös bársony torta elkészítése:
- A lisztet, sót és kakaót összekeverjük.
- Egy másik tálba tesszük a szoba-hőmérsékletű vajat. Addig keverjük, amíg krémessé válik. Ezután beletesszük a cukrot, tojásokat, kefirt, vanília aromát és ételfestéket, alaposan összedolgozzuk.
- A száraz és nedves anyagokat óvatosan összekeverjük.
- Végül a szódabikarbónát leöntjük ecettel, hagyjuk felfutni, majd a tésztához vegyítjük.
- A tésztát két részre osztjuk és 18 cm-es kikent tortaformába tesszük. 180 ºC -on, 30 perc alatt megsütjük.
- Miután kivettük a sütőből, 10 percet hagyjuk a formában hűlni, majd óvatosan kiborítjuk, hagyjuk teljesen kihűlni.
- A vörös bársony torta krémjéhez a fehér csokit gőz felett felolvasztjuk, majd a gőzről levéve állandó kevergetéssel langyosra hűtjük.
- A szoba-hőmérsékletű vajat krémesre keverjük, hozzáadjuk a mascarponét és összedolgozzuk.
- A tejszínt kemény habbá verjük, majd a lehűlt olvasztott csokival felváltva a óvatosan a vajas krémhez keverjük.
- Mindkét kihűlt tésztalapot két lapra vágjuk. Megtöltjük a krémmel, majd a tetejét és az oldalát is bevonjuk vele.
- Tetejét koktél cseresznyével vagy krémrózsákkal díszítjük.
Tálalásig hűtőben tároljuk.
A recept nem tartalmazza hogy mennyi szódabikarbóna kell.
Kedves Ildikó!
Köszönöm az észrevételt! Javítom.
Szép napot!
Biró Viktória
FENOMENÁLIS!!!!! SZUPER!!!!