Red Velvet Cake

Red Velvet Cake jelentése

A Red Velvet Cake magyarul vörös bársony tortát jelent. Nevét a tészta vörös színéről kapta.

red velvet cake

A Red Velvet Cake eredete:

A vörös bársony torta az USA-ból indult világhódító útjára. Először az Egyesült Államok déli részén jelent meg, majd hamarosan az USA más területein is gyorsan elterjedt és a mai napig szinte az összes cukrászda egyik legnépszerűbb tortája. Az amerikai házasszonyok is gyakran készítik egyszerűsége és elegáns megjelenése miatt. Az új világban elért hatalmas népszerűség révén már Európában is sokan ismerik és készítik ezt a gyönyörű alkalmi tortát.

A Red Velvet Cake színe:

A torta színe az élénk pirostól a vöröses barnáig változhat. Ezt a színt eredetileg a sütés közben a kakaópor és a (például savanyú tejből vagy íróból származó) savak  közt lejátszódó kémiai reakció adta. Manapság a legtöbb esetben a Red Velvet torta vörös színét ételfestékből nyerik. A legkönnyebben gél állagú ételfestékkel színezhetjük meg a tésztát. Ebből – a hiedelmekkel ellentétben – nagyon kis mennyiség is elegendő. Ha nem szeretnél ételfestéket használni, akkor cékla lével is megfestheted a vörös bársony torta tésztáját.

A Red Velvet Cake alkalmi megjelenése:

Vörös bársony torta

Tálaláskor látszik, hogy milyen elegáns a torta belseje.

A vörös bársony tortát bátran készíthetjük ünnepi alkalmakra legyen szó esküvőről, szülinapról vagy anyák napjáról.

Elegáns megjelenését a vörös tészta és a hófehér krém kontrasztja adja.

A Red Velvet torta díszítése:

A Red Velvet cake megjelenése a színek kontrasztja miatt különlegesen elegáns. Ügyeljünk rá, hogy a díszítésnél se rontsuk el ezt az eleganciát. A kevesebb több elv vezéreljen bennünket a vörös bársony torta díszítésénél. Az elkészült torta oldalát és tetejét vonjuk be a hófehér krémmel. Dekorálhatunk krémrózsával, vörös marcipánnal, vagy a tészta morzsalékával. Ragaszkodjunk a vörös és fehér színekhez. A desszert megvásásakor fog előtűnni a vörös bársony torta igazi pazar eleganciája.

A legnépszerűbb Red Velvet Cake receptek angol nyelven:

Southern Red Velvet Cake

Classic Red Velvet Cake

Red Velvet Cake recipe and video

Vörös bársony torta receptek magyarul:

Red Velvet torta recept

Vörös bársony torta recept

 

Még nem érkezett hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?