Szép torták

Ha egy szép szülinapi torta ötletre vágysz, vagy családi, baráti összejövetelre sütnél egy igazán szép tortát, amitől mindenkinek eláll a szava, jó helyen jársz. De milyenek is az igazán szép torták? Szerintem egyéni ízléstől függ. Van, akinek az esküvői, fondanttal borított, masnival átkötött torták tetszenek igazán, másoknak pedig az egyszerű, gyümölccsel díszítettek. Szerintem mindkettő lehet szép, ha kreatívak vagyunk, és elég időt szánunk a díszítésre. Íme egy-két díszítési tipp mindkét típushoz!

Szép torták fondanttal, marcipánnal borítva

Ha igazán profi tortával szeretnél előrukkolni, készíts a tortádra marcipán vagy fondant borítást! A szép fedett torta titka, hogy a marcipán, vagy fondant egyenletes és sima a tortán. Ehhez be kell vonnunk a tortánkat krémmel a burkolás előtt. Ehhez egy vajas krémet ajánlok. De semmiképp ne használjunk tejszínes krémet a marcipán alá, ugyanis a marcipán a tejszíntől átázik és nyúlóssá válik! A másik fontos dolog: a jó fondant. Magunk is készíthetünk fondant masszát, de elég időigényes, macerás munka. Ha biztosra szeretnénk menni, vásároljuk meg!

Több színben vásárolhatsz fondant masszát a sussvelem.com-on!
Szép torták fondant bevonattal

A fondant és marcipán tortára simításához fondant simítót is érdemes használni, amellyel tökéletesen sima felületet kaphatunk!

A fondanttal, marcipánnal beborított tortát díszíthetjük marcipánvirágokkal, vagy színezett marcipánból, pogácsaszaggatóval kivágott körökkel, és kész is a pöttyös torta! A pöttyök felragasztására használjunk ehető ragasztót! (igen, már ilyen is létezik! ?)

Szép torták lila rózsás torta

 

Szép torták pöttyös torta

 

jasleen_kaur

A fondantra ételfestékbe mártott ecsettel festhetünk is. Festéshez inkább a gél állagú ételfestéket ajánlom. Ezek sűrűbbek, mint a legtöbb helyen kapható folyékony ételszínezők, és könnyebb velük a festés.

A torta aljára szalagot kötve, mint ahogy a képen is látható, eltakarhatjuk a kisebb hibákat, amelyek a fondant lesimításából keletkeztek. A simítást mindig a torta tetején kezdjük és a torta alja felé haladjunk. Nyújtsuk jóval nagyobbra a fondant, mint a tortánk és a végén a túllógó részt vágjuk le!

Gyümölcsös szép torták

Szép torták gyümölcsös torta

Nem tudom Ti, hogy vagytok vele, de nekem a fondant túl édes, bár elismerem, tényleg szép tortákat készíthetünk vele, de az sem hátrány, ha tortánk finom is. Gyümölcsdíszítéssel is készíthetők szép torták! Alkalomtól is függ, hogy milyen díszítést választunk. Ha egy elegánsabb tortát szeretnénk készíteni, akkor inkább a fondant, marcipán borításút válasszuk! De egy családi összejövetelre szép és különleges lehet egy eperrel díszített torta is. Mint például ez a szépség:

 

Szép torták mandulás epertorta

Gyümölcsös díszítés esetén a torta oldalát kenjük meg vajkrémmel és díszítsük szeletelt mandulával, darált dióval vagy csoki forgáccsal. A tetejét pedig rakjuk ki eperrel, áfonyával, vagy bármilyen gyümölccsel. A gyümölcsökből mintákat is kirakhatunk. Pl. eprekből egy szívet, vagy egy áfonyákból egy mosolygós fejet. A gyümölcsök hosszabb ideig szépek maradnak, ha ecsettel lekenjük őket tortazselével!

További angol nyelvű tortadíszítési tippeket találhatsz ide kattintva !

Még nem érkezett hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?