Unikornis torta készítése

Úgy gondolod, hogy a népszerű unikornis tortát nehéz elkészíteni? Tévedés, a menő, csillámos szarvú unikornis tortát te is könnyen elkészítheted.

Az unikornis torta elkészítése

Az unikornis tortához szükséged lesz egy jól kidermesztett tortára, aminek az íze bármilyen lehet, viszont a burkolás alá célszerű vajkrémmel átkenni a tortát. Az unikornis tortát készítsd el kicsit magasabbra, mint a szokásos tortákat, mert úgy mutatósabb lesz.

Az unikornis sörényének elkészítéséhez a legjobb krém, egy jó állóképességű vajas krém, ami szépen kiadja majd a mintákat. A tömény vajkrémet nem ajánlanám, mert nem egy nagy ízélmény, inkább egy finom főzött, vaníliás krémet készíts!

Egy jól bevált tortakrém alapreceptet is megosztunk veled. Ezt a krémet még ízesítheted, színezheted kedvedre.

A főzött vajas tortakrém receptje:

Hozzávalók:

 • 1 csomag vaníliás pudingpor
 • 4 dl tej
 • 25 dkg cukor
 • 35 dkg vaj, margarin
 • ízesítéshez pl. vanília aroma

A főzött tortakrém elkészítése:

 1. 3 dl tejet tegyünk fel főni a cukorral
 2. 1 dl tejben keverd ki a  pudingport
 3. amikor a cukros tej felforrt keverd bele a pudingporos keveréket, majd főzd sűrűre a pudingot, ne ijedj meg, hogy folyósabb a pudingod, a megolvadt cukor miatt van. Hűtsd ki a pudingot.
 4. a kihűlt pudingot keverd habosra a szoba hőmérsékletű vajjal, margarinnal, ha ízesíteni szeretnéd a tölteléket adj hozzá egy kis vanília aromát.

Amire még szükséged lesz az unikornis torta díszítéshez:

Az unikornis torta díszítésének lépései:

 1.  Az unikornis tortához célszerű előre elkészíteni a vajkrémet, valamint az unikornis füleit és szarvát. Ezt megcsinálhatod a díszítés előtt egy-két nappal, hogy kicsit száradjanak, stabilabban álljanak majd.
 2. Az unikornis füleihez vágj ki a vastagabbra nyújtott fondantból két darab háromszöget, formázd fül alakúra, az aljukba helyezz egy-egy kisebb fapálcikát, amivel majd betudod rögzíteni a tortába a füleket.
 3. A szarv elkészítéséhez készítsd elő a saslikpálcát, vágd le a kellő méretre. A fondantból készíts egy hengert és sodord kb 1-1,5 cm vastagra, kicsit kend át ehető ragasztóval a henger tetejét. A fapálcára kezdd el felcsavarni a hengert, egy kis beszúró rész maradjon ki, az alján kicsit vastagabb legyen a csavarás, és ahogyan haladsz felfelé vékonyítsd el a szarvat. A csillámport vidd fel egyenletesen a szarvra, és a fül közepére.
 4. A jól kidermesztett tortát burkol le fondanttal, többnyire a fehér az alapszín, mivel azon remekül mutatnak majd a színes sörényt alkotó krémdíszek.
 5. Rajzold meg az unikornis szemeit ételfesték filctollal.

  unikornis szemekkel

 6. A vajkrémet oszd el, színezd be különböző színűre. Ha van olyan habzsák csatlakozód amivel egyszerre több színnel is dolgozhatsz, akkor azzal is szépséges díszeket tudsz készíteni. Ha nincsen akkor különböző díszítőcsöveket helyezz eldobható habzsákokba, és indulhat a díszítés.

  unikornis-diszites-elpkesziletek

  unikornis-diszíies

 7. Érdemes egy nagy méretű rózsa díszítőcsővel elkezdeni a forma, irány megadását. A többi díszítőcsővel, színnel alkosd meg kedvedre az unikornis sörényét.

  kesz-unikornis

 8. Helyezd fel a fület és a szarvakat és kész is van az unikornis tortád. Még egy kis csillám a szarvakra és mindenki ámulni fog.

  kesz-unikornis

Még nem érkezett hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?