Kevert tortalap

Velem is előfordul, hogy nincs kedvem piskótával pepecselni, vagy nincs itthon túl sok tojás a tortához. Ilyenkor szoktam elővenni a kevert tortalap receptemet.

Ha nem szoktak jól sikerülni a piskótáid, akkor is érdemes kipróbálnod a kevert tésztából készülő tortalapot.

Ez egy nagyon könnyen elkészíthető, sokféleképpen ízesíthető alaptészta recept a kevert tésztából készülő tortalaphoz.

A kevert tészta alapreceptet ízesíthetjük reszelt citromhéjjal és citrom aromával, vagy ha narancsos változatot szeretnénk, akkor narancshéjjal és narancs aromával.

Készíthetünk kávé ízű tésztát is, ilyenkor a hozzávalók közé kerül egy evőkanálnyi instant kávé is.

Ha barna tortalapot szeretnénk készíteni, akkor a liszt egy részét helyettesítsük keserű kakaóporral vagy adjunk a masszához olvasztott csokoládét.

Az ízesítetlen tésztához bármilyen krém, vagy töltelék illik. Az ízesített lappal pedig igazi narancs, citrom, kávé tortát készíthetünk.

Kevert tortalap hozzávalói:

  • 25 dkg puha vaj/margarin
  • 25 dkg porcukor
  • 5 tojás
  • 25 dkg liszt
  • 2 teáskanál sütőpor

Kevert tortalap elkészítése:

  1. Előkészítünk két keverőtálat. Az egyikben a nedves, a másikban a száraz hozzávalókat keverjük össze.
  2. Kézi habverővel összevegyítjük a két tál tartalmát és 2-3 percig keverjük.
  3. Szilikonos sütőpapírral kibélelt tortaformába öntjük a masszát.
  4. A tésztát 180 fokon sütjük készre kb. fél óra alatt.

Itt egy egyszerű erdei gyümölcsös mascarponés kevert torta receptet találsz angolul. Próbáld ki azt is!

Recept értékelése

  • (0 /5)
  • 0 Értékelés

About Chef

Ez még érdekelhet: