gesztenyekém tortába

Gesztenyekrém tortába

Gesztenykrém tortába: Miért szeretjük?

A gesztenyetorta az egyik legnépszerűbb torta hazánkban. A gesztenye aromás íze és krémes állaga teszi igazán szerethetővé ezt a tortát. Úgy gondoltam, hogy megosztom veletek a kedvenc gesztenyekrém receptemet, amit én is gyakran használok tortákba.

Azért szeretem ezt a gesztenyekrémet, mert:

  • könnyen elkészíthető
  • olcsó
  • és nagyon finom.

gesztenyetorta

Gesztenyekém tortába hozzávalók:

Gesztenyekrém tortába elkészítés:

  1. A gesztenyemasszát kiolvasztjuk.
  2. A tej nagy részét egy lábosba öntjük és feltesszük melegedni.
  3. kb. 1 dl hideg tejben elkeverjük az étkezési keményítőt és a cukrot. A többi tejhez öntjük és sűrűre főzzük. Hagyjuk kihűlni.
  4. A vajat kikeverjük, majd hozzáadjuk a kiolvadt gesztenyemasszát és tovább keverjük. Végül a kihűlt keményítős krémet kanalanként beleadagoljuk és simára keverjük.

Ez a gesztenyekrém remek választás tortába, mert nagyon finom, mégis jó állagú, nem folyik el, könnyen lehet díszíteni vele. Gyakran használom formatortába is.

Recept értékelése

  • (0 /5)
  • 0 Értékelés

gesztenyekém tortábagesztenyetorta

Ez még érdekelhet:

Pinterest
Print