Gesztenykrém tortába: Miért szeretjük?
A gesztenyetorta az egyik legnépszerűbb torta hazánkban. A gesztenye aromás íze és krémes állaga teszi igazán szerethetővé ezt a tortát. Úgy gondoltam, hogy megosztom veletek a kedvenc gesztenyekrém receptemet, amit én is gyakran használok tortákba.
Azért szeretem ezt a gesztenyekrémet, mert:
- könnyen elkészíthető
- olcsó
- és nagyon finom.
Gesztenyekém tortába hozzávalók:
- 6 dl tej
- 8 dkg étkezési keményítő
- 6 ek. cukor
- 25 dkg gesztenyemassza
- 25 dkg vaj vagy margarin
Gesztenyekrém tortába elkészítés:
- A gesztenyemasszát kiolvasztjuk.
- A tej nagy részét egy lábosba öntjük és feltesszük melegedni.
- kb. 1 dl hideg tejben elkeverjük az étkezési keményítőt és a cukrot. A többi tejhez öntjük és sűrűre főzzük. Hagyjuk kihűlni.
- A vajat kikeverjük, majd hozzáadjuk a kiolvadt gesztenyemasszát és tovább keverjük. Végül a kihűlt keményítős krémet kanalanként beleadagoljuk és simára keverjük.
Ez a gesztenyekrém remek választás tortába, mert nagyon finom, mégis jó állagú, nem folyik el, könnyen lehet díszíteni vele. Gyakran használom formatortába is.
Ha másfajta receptet keresel, akkor itt egy finom tejszínes gesztenyetorta recept >>
Isten vagy! Köszönöm szépen! Egyébként, két csomag gesztenyemasszával még ízletesebb.
?